Servis televizorjev

domov > Servis televizorjev

Servis televizorjev in ostale zabavne elektronike

Naš servis televizorjev Radix vam nudi popravilo televizorjev vseh znamk, audio in video opreme. Smo strankam zelo prijazni servis, saj vam nudimo tudi prevoz vašega aparata v servis in nazaj. Popravilo televizorjev pa izvajamo samo na naši lokaciji. Kajti popravilo televizorjev je postalo zelo zahtevno. TV aparati imajo v sebi zapletena večplastna elektronska vezja oz. matične plošče. Tako da serviser dostikrat za popravilo potrebuje mikroskop in temu namenjena natančna orodja. Prevoz aparata na območju Ljubljane je 20 evrov. Cena prevoza izven Ljubljane je odvisna od oddaljenosti. Po pregledu aparata, ki je brezplačen vam vedno sporočimo ceno popravila. V primeru, da aparat sami pripeljete v naš servis televizorjev nimate za pregled nobenih stroškov. Aparat bomo popravili v najkrajšem času in po kolikor se le da ugodni ceni. Čas popravila je torej najbolj odvisna od časa dobavljivosti rezervnih delov.

Naša odgovornost do okolja nas vodi do popravila vaših aparatov, saj se zavedamo da vsak odvržen aparat onesnaži okolje v katerem živimo.

Kako vam lahko pomagamo?

Spodaj napišite vašo težavo oz. sporočilo za naš servis televizorjev in poskušali bomo odgovoriti.

  Popravilo televizorjev za zavarovalnico Generali

  Smo pooblaščeni za popravilo televizorjev za zavarovalnico Generali. V kolikor imate aparate zavarovane pri zavarovalnice Generali vam lahko naš servis televizorjev uredi vse postopke uveljavljanja vaše zavarovalne police. Za uveljavljanje potrebujete številko police in podatke zavarovanca ter seveda podatki o samem TV aparatu (model in serijska številka). Naše stranke najpogosteje uveljavljajo škodne primere strele, izliv vode, ipd.

  Obrazec za prijavo škode (strela ali strojelom).

  Najpogostejše napake sodobnih TV aparatov

  V primeru, da se vaš TV aparat nima slike, zvok pa deluje brezhibno je v 90% primerov problem v osvetlitvi ekrana. Vsak ekran (display) v ozadju potrebuje osvetlitev. Če ta ne deluje je ekran črn, oziroma ni slike. V tem primeru je potrebna zamenjava LED trakov (lahko si ogledate slike). Trakove menjamo samo v kompletu, kajti če se zamenja le deloma se lahko napaka kaj hitro ponovi.

  Velikokrat se zgodi, da se zgubijo kontakti med tiskanim vezjem in procesorjem ali drugim čipom. Kontakti se največkrat zgubijo zaradi segrevanja procesorja. Postopek zamenjave matrice kovinskih kroglic pod BGA ( Ball Grid Array ) čipom se imenuje BGA Reballing. Postopek ni preprost in za postopek je potrebna posebna naprava.